Go to Top

Неправилно функциониране

Излизане на пушек през вратичката

Съвременните горивни камери сами по себе си не може да пушат. Прочетете за предпазните мерки при зареждане, проверете дали достъпа на хладен въздух е достатъчен, пропускливостта на комина, тръбата за дима. Допитайте се до специалист за дължината на комина или състоянието му.

Основната причина за пушенето при камините от полузатворен тип е дължината на комина, сечението, качеството на материалите от които е изработен, и изолацията му.

Конденз

Получава се при камините с воден топлообменник /водна риза/.

Камината или готварската печка с воден топлообменник е препоръчително да се изолира от пода, ако той е от бетон, теракота или други подобни материали. Използвайте предлаганите в търговската мрежа поставки за камини.

Слабо затопляне, тлеещ и гаснещ огън

Зареждане върху добро легло от жар. Ако е необходимо разпалете с малки дърва.

Използвайте сухи дърва (20% влажност). Проверете състоянието Вашата камина – пропускливостта на комина и тръбата за дима.

Голямата влага в помещението или недобрата изолация също може да предизвика този проблем.

Слабо затопляне с буен огън

Проверете тегленето на комина. Можете да намалите теглителната сила на комина с помощта на клапата на димоотвода. За предпочитане е зареждане с дебели дърва. Уплътнете дограмата и изолирайте помещението.

Бързо зацапване на стъклото

Използвайте сухи дърва и не затваряйте огнището до край. Проверете пропускливостта на комина.

Забележка: Функционирането на огнището зависи много от атмосферните условия – при силен вятър тегленето е голямо. При мъгла и понижаване на атмосферното налягане тегленето е много по-малко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>