Go to Top

Поддръжка

Необходими са две механични почиствания на година, едното по време, а другото след отоплителния сезон. Те са необходими, за да се контролира състоянието на камината.

Проверяват се различните съставни елементи на камината и ако е необходимо се подменят.

Забранено е използването на уреда при наличието на нередности. Те трябва да се отстранят, преди да се пусне отново в действие.
След като премине отоплителния сезон, премахнете евентуалните натрупвания от катран със стоманена четка или шпакла всички достъпни части.Съветваме Ви през този период да оставите отворени входовете за въздух, за да се проветрява камината и да се вентилира комина.

Изпразвайте редовно пепелника, за да се избегне натрупването на сажди, които могат да задръстят горивната решетка и да я повредят. Не изхвърляйте небрежно нагорещена жар. Използвайте само метални съдове и прибори.

Почистване на стъклото:

Студеното стъкло се изтърква с гъба или парцал, напоен със специален почистващ препарат. Следвайте указанията и препоръките за употреба на различни почистващи препарати. Използвайте гумени ръкавици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>